Svømmeskole i Bergen

Svømmeskole i Arna, Bergen

Arna SLK arrangerer svømmeopplæring i bassengene på Garnes Ungdomsskole og Ytre Arna Skole.
Barn fra Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal får ukentlig viktig svømmeopplæring i våre to basseng.

Svømmeopplæring for barn

Vi har stor pågang i vår svømmeskole og hvert år er det mange barn som lærer å svømme hos oss.

Vi har ikke enkeltstående svømmekurs, men en kontinuerlig svømmeskole med månedlige inntak. Det er måndedsfakturering og flytende overgang mellom nivåene. Det er alltid en hovedinstruktør i svømmehallen som har kontroll på at barna er på riktig nivå.

De forskjellige nivåene i svømmeopplæringen går til faste tider, så etter hvert som barna mestrer mer, må en være forberedt på å være litt fleksibel på tidspunkt. Det er en halvtimes forskjell mellom oppstart fra nivå til nivå. Når barnet ditt har oppnådd ønsket nivå går de enten videre til treningsgruppene i svømmeklubben eller dere sender en avslutningsmail til kurs@arnaslk.no. Det er 1mnd oppsigelse på plassen.

Vi følger Norges svømmeforbund sin metodikk og lærer barna kjernefunksjonene dykking, flyting, gli og fremdrift. Vi har fokus på svømmeartene crew og rygg da disse er enklest for barna å lære. Opplæringen skjer i grupper på max 4-5 deltakere pr instruktør.

All påmelding til svømmekursene skjer gjennom www.tryggivann.no. Her finner du oversikt over tilgjengelige tider og melde deg på.

Kursene vi tilbyr kan du finne her: http://tryggivann.no/viskurs.aspx?arr=2

Er du usikker på hvilket nivå som passer? Prøv nivåvelgeren her: https://www.tryggivann.no/nivaavelgeren.aspx

Småbarnssvømming

Hver torsdag er vannet i bassenget på Ytre Arna skole 30 grader. Da kjører vi småbarnssvøminng for alle barn i alderen 2-5 år. Dette er et foreldre-barn kurs med fokus på at svømmeopplæring skal være gøy, feridghetsutvikling, svømmetekninskutvikling og kognetivutvikling. Her er en forelder/foresatt alltid sammen med barnet i bassenget. Les mer om småbarnsvømming på Nsf sine sider småbarnssvømming.

Påmelding via tryggivann.no

Svømmeopplæring for ungdom

Noen begynner senere enn andre på svømmeopplæringen. Av erfaring ser vi at det ikke alltid er like greit å gå på svømmekurs når ahldersfoskellen blir stor. Vi arrangerer derfor egne svømmekurs for barn/unge som er over 10 år. Mer info og påmelding tryggivann.no

Svømmeopplæring for voksne

Vi arrangerer også kurs for voksne. Crawlkurs for nybegynnere og viderekomne, samt nybegynnersvømmekurs for dem som er utrygg i vann og ikke føler de mestrer svømming fra før.

Kontaktinformasjon

Svømmeskoleansvarlig kontaktperson: Ragnhild Berg Otterå

E-post: Ragnhild.b.otteraa@hotmail.no
Telefon: 469 30 818

Treningsgrupper

For svømmere som har gjennomført nivåene i svømmeskolen er det mulig å gå videre til treningsgruppene i klubben. I dag har vi 8 grupper som trener på Garnes og i Ytre Arna. Her vil man trene etter hvilket nivå man befinner seg på, og bevege seg oppover i gruppene etterhvert som man utvikler seg som svømmer.

Kontakt: mathilde.konstanse@hotmail.com

Les mer om treningsgruppene her: http://arnaslk.no/for-svommerne/treningsgrupper/