Utstyr

For å svømme kommer man langt med badebukse/badedrakt og noen svømmebriller. Likevel er det greitt å få med seg noen tips på veien.

Klubben har en avtale med Swimshop, og gjennom denne avtalen får vi 20% rabatt på alt vi handler der (gjelder ikke kampanjevarer), og derfor lenker vi til Swimshop ift. eksempler og anbefalinger. Rabattkode: Arna-23. De to mest kjente merkene for svømmeutstyr er Speedo og Arena, og det er vanskelig å komme utenom disse når man kommer med anbefalinger. Det finnes likevel mange varianter og andre merker som kan være gode, og fungere utmerket.

Badetøy

Her vil vi ikke gi noen anbefalinger utenom at man bør trene med tettsittende badetøy og ikke f.eks. badeshorts. Her finnes det mange muligheter, og det viktigste tipset for å bevare badetøyet lengst mulig, er å ikke vaske det i vaskemaskin.

Badehette

Badehette er påbudt i bassenget på Garnes, og i en del andre basseng rundt omkring. I konkurranser ønsker vi at svømmerne bruker Arna SLK badehetter som kan kjøpes gjennom klubben. Ellers kan man kjøpe badehetteri mange sportsbutikker eller evt fra Swimshops rikholdige utvalg.

Svømmebriller

Svømmebriller er veldig individuellt og er gjerne noe man må kjøpe noen ganger før man finner noe som fungerer 100%. Derfor er det risikabelt å gi noen anbefalinger. Likevel er det noen briller som er brukt mye, og som mange er veldig fornøyd med. Generellt kan vi si at svømmebriller er ekstremt viktig at fungerer godt, så finner man noen gode par, er det verdt å bruke litt ekstra om man har mulighet til det.

De følgende er så gode at de også brukes av elitesvømmere i konkurransesammenheng.

Speedo Speedsocket

Arena Tracks

Arena Cobra

Ellers finner man et stort utvalg av briller på Swimshop

Svømmebriller

Mesh bag

I svømmehallen på Garnes har vi svømmeføtter (zoomers), brett og pullbuoys som kan brukes fritt av alle svømmerne våre. Det er best utvalg i de minste størrelsene, bla. fordi at fra den stund svømmerne er en del av Sverdfisk gruppen, ønsker vi at de skal ha en Mesh bag, med sitt eget, personlige utstyr. Dette er fordi man da har utstyr som er riktig størrelse, som man er vant til å bruke og dermed slipper man også bruke tid på å finne egnet utstyr hver gang man skal bruke det. I tillegg kan man ha med seg bag når man reiser på treningsleir eller på stevne for bruk under innsvømming.

Man bør ha en mesh bag hvor man kan fylle i:

Brett (Kickboard)  (Spør treneren din hvilken størrelse du bør ha)
Svømmeføtter – Kjøp korte svømmeføtter (zoomers)
Pullbuoy (Spør treneren din hvilken størrelse du bør ha)