Påmelding LÅMØ-gruppe 16/17

For de som driver med konkurransesvømming i Arna SLK og er født mellom 2001 og 2006 (K1,K2,K3 og K4), er LÅMØ (Landsdels Årsklassenstring), og forsøk på å kvalifisere seg til dette stevnet, noe vi ønsker å prioritere.  Vi mener at vi ved å jobbe med øvelsene som svømmes på LÅMØ, utdanner vi allsidige og gode svømmere, om er en viktig del av det vi driver med.

LÅMØ er et landsdels mesterskap som arrangeres fem steder i landet som grunnlag for kvalifisering til ÅM, som er et nasjonalt mesterskap. Det arrangeres hvert år i februar. Vi skal delta på LÅMØ Vest som arrangeres i Førde,  10.-12. februar.

For å understreke satsingen, har vi de siste årene etablert en LÅMØ gruppe, som består av svømmere som ønsker å prioritere disse øvelsene, jobbe mot å klare øvelsene og kanskje klare å kvalifisere seg til stevnet. Dette er sosialt og motiverende, og vi håper at mange vil prioritere å være med på dette.

Som medlem av LÅMØ gruppen vil man bli invitert med på en del treningssamlinger utover høsten der vi fokuserer spesiellt på LÅMØ-øvelsene + at vi prøver å ha et godt sosialt opplegg med mat under disse øktene. I tillegg har vi noen stevner vi også prøver å prioritere.  Alle som blir med her får også en stilig t-skjorte, eksklusiv for LÅMØ gruppen.

Aktiviteter LÅMØ gruppe 2016/17

  • 30. september – Fredagsmedley #3 (100m og 200m bryst)
  • 1-2. oktober – Treningssamling i AdO med BS, Åstveit og Delfana + LÅMØ treninger på Garnes
  • 7.-11. oktober – Treningsleir i Strandebarm (ca. pris 2000,- kr for fire dager)
  • 25.-27. november – LÅMØ helg i AdOmed BS, Åstveit og Delfana og på Garnes (mer info følger)
  • 2. desember – Fredagsmedley #4 (200m IM)
  • 13. januar – Fredagsmedley #5 (400m fri)
  • 21.-22. januar – LÅMØ kvalifiseringsstevne (i Bergen, arrangert av Arna SLK) – Obligatorisk
  • 10.-12. februar – LÅMØ Vest 2017 i Førde – For kvalifiserte (egenandel)

Påmelding

Ved å melde seg på gruppen sier man at man ønsker å jobbe jevnt og trutt med å mestre LÅMØ øvelsene, bidra til at det sosiale felleskapet på gruppen skal være topp, og bidra til at vi får et godt treningsfelleskap der vi hjelper hverande å bli gode.Svømmeren skal også prioritere å svømme alle de fem LÅMØ øvelsene på stevner i høst. (Snakk gjerne med svømmeren om dette)

For å delta på gruppen må man melde seg på via medlemsportalen innen 10. september. Å være medlem i gruppen koster ingenting, men vi ber om at de som melder seg på, prøver å prioritere samlingene med gruppen, så langt det er praktisk mulig. Det vil kunne bli noen mindre utgifter til mat på samlinger, og egenandel på en evt. treningsleir må man regne med.

 


 

Hva er : LÅMØ og ÅM?

LÅMØ = Landsdel Årsklassemønstring ÅM = Årsklassemesterskap

Man kan delta i LÅMØ det året man fyller 11 år til det året man fyller 16 år.
For å delta i LÅMØ må svømmeren kvalifisere seg. Dette gjøres gjennom LÅMØ øvelsene. De 24 beste i hver av klassene 13 år til 16 år vil være kvalifisert. For klassene 11 og 12 år holder det å ha gyldig påmeldingstid på alle de 5 øvelsene. Rangering skjer etter sammenlagt de 4 beste poengsummene fra de 5 LÅMØ-øvelsene. Gyldig påmeldingstid må være oppnådd på ALLE de 5 distansene.

Rangeringslistene ligger inne på medley.no; http://www.medley.no/index.aspx
(ranking – ÅMØ ranking landsdel)

Rankinglister oppdateres fortløpende etter approberte stevner, men i tiden mellom LÅMØ og ÅM er listene på nettet fryst (tider fra stevner i denne perioden registreres likevel og legges ut etter ÅM i april)

11 års klassen er med i kvalifiseringen, selv om kvalifiseringsperioden hovedsakelig foregår i det året de er 10 år og dermed ikke regnes som offisielle konkurransesvømmere. Tidene de svømmer på approberte stevner vil da ikke bli offentligjort før de er i 11 årsklassen. Altså; rangeringslister for 11 års klassen vil bli klar 1. januar det året LÅMØ arrangeres.

LÅMØ– øvelser for svømmere født 2006 (11 års- klassen)

400m fri,
50m butterfly,
100m bryst, 100m rygg og 200m medley

LÅMØ– øvelser for svømmere født 2001 – 2005 (12-16 års- klassen)

400m fri,
100m butterfly,
200m bryst, 200m rygg og 200m medley

LÅMØ

I Norge er det 5 landsdeler hvor LÅMØ avholdes. LÅMØ arrangeres likt både på dag og klokkeslett i alle landsdelene. Alle deltakere må delta i alle øvelsene under LÅMØ. 

ÅM

LÅMØ gjelder som direkte kvalifisering til ÅM (Årsklassemesterskap) for årsklassene 13-16 år.
Etter LÅMØ er avsluttet vil det bli laget en nasjonal rangeringsliste for alle 11 og 12 åringene. De
tre beste 11- og 12-åringene på landsbasis vil få tilsendt diplom fra NSF.
13 – 16 årsklassene er de 24 beste i hver klasse (landsbasis) kvalifisert. Rangering skjer etter sammenlagt 4 beste poengsummene fra de 5 LÅMØ-øvelsene.