Svømmeaksjonen 2015

Også i år har Norges svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen gleden av og å tilby gratis svømme opplæring til barn i ditt nærområde. I alt 7000 barn rundt i hele Norge skal i løpet av mai og juni lære å bli trygge i vann. Vi i Arna SLK er stolt av å delta i dette arbeidet.

I følge tall fra Gjensidigestiftelsen kan bare halvparten av landets tiåringer svømme. Det betyr at minst 150.000 barn fra førskolealder til femte klasse går sommeren i møte uten å kunne svømme. – Takket være midler fra Gjensidigestiftelsen har Norges Svømmeforbund siden 2008 gitt gratis kurs til over 45.000 barn over hele landet. I fjor deltok 60 barn på svømmekurs i regi av Arna SLk.

Alle som kjenner et barn som er utrygt i vann kan søke om støtte til å gjennomføre et svømmekurs i sitt lokalmiljø. For å søke må du få med 15 barn i alderen 6 til 10 år som ønsker å lære seg å bli trygge i vann. I fjor kom det inn over 1300 søknader på landsbasis og mer enn 500 av disse fikk innvilget gratis kurs.  Vi får inn søknader både fra privatpersoner, barnehager og skolefritidsordninger. Det dere voksne trenger å bidra med er organisering, transport og søknad. Samt at det er voksne som har ansvar for gruppen. Ta gjerne en utskrift av plakaten, eller send en mail til kurs@arnaslk.no, så kan du få en ordentlig plakat, og heng i garderoben eller andre steder der foreldre kan se den. Så tar vi i svømmeklubben oss av resten.

Last ned plakat for svømmeaksjonen 2015